Répatorta
sponsored links
Maga a répás sütemény a dédimamától származik (csak némi cukor csökkentést követtem el rajta). A krémet meg innen-onnan emlékeimbõl csináltam hozzá?meg a hûtõben talált éppen mindjárt lejár alapanyagokból;) A süti remek lett, ahogy a dédinél, a krém meg ízlésünknek borzalmasan édes?de azért elfogy ám;)
Répatorta
2 tojás
10 dkg cukor
15 dkg nyers sárgarépa reszelve
3 dkg darált dió
1 dl olaj
20 dkg liszt
1 csomag sütõpor
A hozzávalókat simára dolgozzuk, majd formába simítjuk. Nálam ez most egy 20cm-es szilikon forma volt. Majd 200 fokon alsó-felsõ sütéssel készre sütjük. Tûpróba erõsen igényelt;) Rácson hagyjuk kihûlni, majd kettévágjuk és megtöltjük az alábbi krém felével, majd a másik felével bevonjuk. Reszelt répával - elvetemültek marcipán répácskákkal - díszítjük.
A krémhez: 12,5 dkg philadelphiat krémesre dolgozunk 6 dkg puha vajjal, 10 dkg vaníliás porcukorral, illetve egy kevés vaníliakivonattal.