Répatorta

2014-07-11

sponsored links

Maga a répás sütemény a dédimamától származik (csak némi cukor csökkentést követtem el rajta). A krémet meg innen-onnan emlékeimbõl csináltam hozzá?meg a hûtõben talált éppen mindjárt lejár alapanyagokból;) A süti remek lett, ahogy a dédinél, a krém meg ízlésünknek borzalmasan édes?de azért elfogy ám;)


Répatorta 
2 tojás 
10 dkg cukor 
15 dkg nyers sárgarépa reszelve 
3 dkg darált dió 
1 dl olaj 
20 dkg liszt 
1 csomag sütõpor 
A hozzávalókat simára dolgozzuk, majd formába simítjuk. Nálam ez most egy 20cm-es szilikon forma volt. Majd 200 fokon alsó-felsõ sütéssel készre sütjük. Tûpróba erõsen igényelt;) Rácson hagyjuk kihûlni, majd kettévágjuk és megtöltjük az alábbi krém felével, majd a másik felével bevonjuk. Reszelt répával - elvetemültek marcipán répácskákkal - díszítjük. 


A krémhez: 12,5 dkg philadelphiat krémesre dolgozunk 6 dkg puha vajjal, 10 dkg vaníliás porcukorral, illetve egy kevés vaníliakivonattal.

Folytats a blogon ... gumimacik.blogspot.com/2014/07/repato...

sponsored links

Keres?s