Répatorta
sponsored links
Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy életem elsõ répatortája isteni lett. A tészta is és a krém is. Ezt a receptet csináltam némi változtatással. :)
Hozzávalók:
a tortához:
10 dkg sárgarépa
5 dkg datolya
4 dkg mazsola
7 dkg méz
1 tk lenmagpehely 2 ek vízben áztatva
1 kk. szódabikarbóna
1 ek citromlé
1 dl víz
fél dl kókusztejszín
fahéj, szegfûszeg
a krémhez:
3 ek tönkölydara
2 ek vanilia pudingpor
3 dl kókusztej ( picit több kellett )
1 cs. vaniliás cukor
10 dkg margarin
3 ek. xilit
- a piskótához a répát felkarikázzuk és az egy dl vízben puhára fõzzük a datolyával és a mazsolával együtt. Ha kész, langyosra hûtjük, szétturmixoljuk.
- a tészta többi hozzávalóját egy tálba méregetjük, hozzáadjuk a répás pépet és mehet a tepsibe ( kis méretû szilikon, vagy ki kell vajazni ). 180 C-ra elõmelegített sütõbe tesszük és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihûtjük.
- a krém hozzávalóit a margarin kivételével egy lábosba tesszük és?.megfõzzük. A még meleg masszába jöhet a margarin is, állandó keverés mellett. Ezt is kihûtjük.
- a piskótát 2 lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel. Persze jusson a tetejére, oldalára is! :D