Répatorta
sponsored links
Húsvét elõtt mindig elhatározom, hogy sütök répatortát. ...és ez így megy már vagy öt éve. Az elhatározás megszületik, csak a torta nem. :) Pedig a receptet -ami, ha jól emlékszem Rachel Allen-tõl származik- kiírtam már évekkel ezelõtt. Persze némiképp módosítottam rajta, az itthon fellelhetõ alapanyagok függvényében. :) Egyrészt a feledékenység, másrészt az a tény, hogy párom nincs odáig a sárgarépáért; volt a két fõ ok, hogy eddig nem készült el ez a finomság. De idén végre megsütöttem. :D ...és nekem nagyon tetszik. Oké, lehet, hogy a feltétel nélküli sárgarépa-szeretetem az oka, de akkor is finom. Fûszeres, krémes, puha. Ja, és nem mellesleg egyáltalán nincs répaíze. Párom hõsiesen megkóstolta, aztán közölte, hogy jó, jó, meg végül is finom... De minek egy süteménybe répa? Így maradtunk annál a felosztásnál, hogy neki külön készítek tejfölös krémet, mert az jó, én meg eszem a tortát. :D
Hozzávalók egy ~22 cm-es kapcsos tortaformához:
A tortához:
30 dkg sárgarépa (tisztítva, finomra reszelve)
1,4 dl olaj
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg dió
17,5 dkg sima liszt
8 g sütõpor ...