Répatorta
sponsored links
A legfinomabb répatorta. Tényleg :)
Répatorta
Hozzávalók:
A tésztához
10 dkg teljes kiõrlésû liszt
5 dkg finomliszt
1 tk sütõpor (púpos)
1 teáskanál fahéj
1 késhegynyi gyömbér
1 késhegynyi szegfûszeg
225 g sárgarépa (reszelt)
125 g dió (durvára darált vagy vágott)
10 dkg (rumba áztatott) mazsola
1 narancsból nyert narancshéj (reszelve)
2 db tojás
10 dkg barna cukor
1.3 dl napraforgó olaj
A tetejére
250 g natúr krémsajt
50 g puha vaj
1 teáskanál vanília aroma
120 g porcukor
1 narancsból nyert reszelt narancshéj
fél narancs leve
Elkészítés:
- A sütõt elõmelegítjük, kivajazzuk, kilisztezünk egy tortaformát vagy egy közepes méretû tepsit. A tésztához lereszeljük a répát, és összekeverjük a durvára darált (vagy késsel apróra vágott) dióval és mazsolával.
- Egy tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sütõport és a fûszereket, a reszelt narancshéjat, majd jól elkeverjük.
- A tojást habosra verjük a cukorral, beleöntjük az olajat, majd a répás keveréket, és végül gyorsan összeforgatjuk a lisztes keverékkel is.
- A masszát a tortaformába tesszük, és megsütjük.
- Ha kész (fogpiszkálóval ellenõrizhetjük, kb 25 perc), kivesszük a tepsibõl, és a formában hagyjuk kicsit hûlni (kb. 30 perc).
- A tetejére a sajtkrémet elkészítjük:
- Habosra keverjük a krémsajtot és a puha vajat.
- Hozzáadjuk a vanília kivonatot, a cukrot és a narancs lereszelt héját valamint levét.
- Elsimítjuk a kihûlt süteményen. Megvárjuk, míg kicsit megszilárdul.