Répatorta
sponsored links
Jó ideje tervezem már, hogy sütök egy répatortát, ami egyszer hozzávaló, másszor alkalom híján.de valahogy mindig elmaradt.
Idén végre elkészült a húsvéti asztalra.ez a finom, fûszeres torta, amit ajánlok mindenkinek kipróbálásra, megéri:-)
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A tortalapokhoz
35 dkg liszt
5 g sütõpor
5 g szódabikarbóna
fél kávéskanál fahéj
fél kávéskanál õrölt szegfûszeg
fél kávéskanál õrölt gyömbér
fél kávéskanál só
5 tojás
2 dl olaj
20 dkg porcukor
10 dkg mazsola
10 dkg durvára darált dió
30 dkg finomra reszelt sárgarépa
A krémhez
50 dkg mascarpone
3 dl tejszín
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 kisebb narancs reszelt héja és leve
A díszítéshez
20 dkg marcipán
narancssárga és zöld ételfesték
1 teáskanál ételfestékkel zöldre színezett kókuszreszelék
A tojásokat a cukorral és az olajjal kikeverjük. Elvegyítjük a lisztet, a sütõport, a szódabikarbónát, a fûszereket, a diót és a mazsolát, majd alaposan összedolgozzuk a tojásos keverékkel, végül beleforgatjuk a répát.
Mérleg segítségével, három egyenlõ részre osztjuk a kapott masszát, és sütõpapírral bélelt formában, 180 fokos sütõben, egyenként 10-12 perc alatt megsütjük a három lapot.
A tejszínbõl kemény habot verünk, és beleforgatjuk a többi hozzávalót. Ezzel a krémmel megtöltjük és bevonjuk a tortát.
A díszítéshez a marcipánt magunk is elkészíthetjük (én is így tettem), ehhez a leírás itt található.
Narancssárga és zöld ételfestékkel megszínezzük a marcipánt és 12 répát, illetve leveleket formázunk belõle.
A kókuszreszeléket szintén pici zöld festékkel elkeverjük. Ezzel szórjuk meg a tortát, a répákat pedig körben a tetejére rakjuk.