Répatorta
sponsored links
Ugyan nem Valentin napra készültek, de évfordulót ünnepeltünk ezekkel a kis tortákkal.
Mézeskalács ízûek voltak.
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 cs. sütõpor
- 4 ek. xilit
- kevés tej
- 20 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
- 10 dkg darált dió (nálam kesudió, mandula és mogyoró)
- 10 dkg apróra darabolt arany mazsola
- 2 nagyobb sárgarépa reszelve
- szerecsendió, fahéj, szegfûszeg
Elkészítés:
A vajat a xilittel és a fûszerekkel habosra keverjük, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval is.
Kivajazott, -lisztezett formába töltjük a masszát és 180 fokra elõmelegített sütõbe tesszük. Hamar megsül. Amikor elválik a tepsi szélétõl, de a belseje még nyersnek tûnik, akkor van kész. Ha kihûl, a belseje is ?kiszárad?.
Én csokimázzal és répa díszekkel spékeltem meg.
Mézeskalács ízûek voltak.
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 cs. sütõpor
- 4 ek. xilit
- kevés tej
- 20 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
- 10 dkg darált dió (nálam kesudió, mandula és mogyoró)
- 10 dkg apróra darabolt arany mazsola
- 2 nagyobb sárgarépa reszelve
- szerecsendió, fahéj, szegfûszeg
Elkészítés:
A vajat a xilittel és a fûszerekkel habosra keverjük, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval is.
Kivajazott, -lisztezett formába töltjük a masszát és 180 fokra elõmelegített sütõbe tesszük. Hamar megsül. Amikor elválik a tepsi szélétõl, de a belseje még nyersnek tûnik, akkor van kész. Ha kihûl, a belseje is ?kiszárad?.
Én csokimázzal és répa díszekkel spékeltem meg.