Répatorta
sponsored links
A répatorta az az édesség, amit vagy megkóstolunk és szeretni fogunk, vagy a répa miatt inkább kihagyjuk a kulináris élményeinkbõl. Sokan megkérdõjelezik azt, hogy egy zöldségtõl miért lesz jó egy édesség, de higgyétek el, nagyon finom és érdemes kipróbálni.
A recept kedvenc angol tanárnõmtõl származik.
Hozzávalók: 3 tojás, 200 g liszt, 200 porcukor, 10 dkg dió, 175 ml olaj, 2 répa reszelve, fél csomag sütõpor, 1 tk szódabikarbóna,, gyömbér, fahéj
mázhoz: porcukor, citromlé
de készíthetõ még cukor, citromlé és Philadelphia krémsajt mázzal is.
Elkészíteni nagyon egyszerû. Elõbb a "nedves" hozzávalókat keverjük el (tojás, olaj) ehhez adom a cukrot, sütõporral és szódabikarbónával elkevert lisztet majd jöhet rá a répa, a durvára darált dió végül pedig a fûszerek.
Kapcsos formát kivajaztam és kiliszteztem. Ebbe öntöttem a masszát. Elõmelegített sütõben kb. 20-30 percig kell sütni 175-180 fokon. Ha a teteje nagyon barnulna, érdemes letakarni egy kis alufóliával. Tûpróbával tudjuk megnézni, hogy elkészült-e.