Répatorta eperrel
sponsored links
Egy nagyon egyszerû és viszonylag könnyû répatorta receptet vettem elõ a napokban. Anyukám készítette el korábban és az angol tanfolyamán nagy sikere volt. Ugyan volt itthon marcipán is, de sem idõm sem kedvem nem volt a kis répák megformálására, így friss epret tettem a tetejére. Jó döntés volt, mert nagyon etette magát, és másnap is finom maradt, az ízek összeértek benne.
Picit módosítottam a hozzávalókon, így kevesebb cukrot ,illetve nyírfacukrot tettem bele. A dió mellett került bele mandula és friss ír vaj is.
Hozzávalók 1 tortához: (26 cm átmérõjû):
300 g barnacukor 15 dkg finomítatlan nádcukor, 15 dkg nyírfacukor
200 ml étolaj 20 dkg vaj
4 db nagy tojás
280 g búzaliszt (BL55)
100 g darált dió kb. 5 dkg dió és 10 dkg mandula
12 g sütõpor
1 csapott mokkáskanál õrölt fahéj ...