Répatorta bögrésen ? nem csak Húsvétra!
sponsored links
Kókuszos-citromos változat.
Valamilyen okból kifolyólag a répatortát mindenki az Ünnepekhez köti. Így szokták a blogokat ellepni Karácsony, majd Húsvét elõtt ezek a receptek. Engem elkerült eddig ez a répatorta-láz, viszont most úgy alakult, hogy jó sok répám feledésbe merült. Ergo gondoltam becsatlakozok a répatortások táborába.De más ízekkel. A kiindulási pontom a Salátagyár Fitt mandulás répatortája volt. Azonban ez nem lett sem fitt, sem mandulás, és a tetejére se tejföl került. Répa azért van benne. Így már kissé a sajátomnak mondhatom. Bár délutánra készült, meg holnapra, de a kedvetekért megbontottam egy falatnyit, hogy tudjam, amit ajánlok jó e. Hát több, mint jó! Süssétek meg bármikor, ha felesleges répátok van, de még hétfõig is annyi, de annyi idõtök van elkészíteni, ugyanis a leghosszabb idõt a répa reszelése veszi el, ezt leszámítva az egész gyerekjáték!
Hozzávalók
2,5 dl-es bögre
1 bögre liszt
1/2 bögre (barna)cukor
3/4 bögre olaj
1/2 bögre kandírozott citromhéj
(lehet mazsola, vagy bármilyen más aszalt gyümölcs is)
1 + 1/2 bögre reszelt sárgarépa
(kb. 2-3) közepes szál
2 tojás
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk fahéj
1/2 tk szerecsendió
1 tk vanília kivonat/aroma
1/2 bögre kókuszreszelék
(vagy dió, mandula)
csipet só
Tetejére:
25 dkg mascarpone krémsajt
2-3 ek porcukor
1 dl tejszín
1/2 lédús citrom leve
A 2 tojást a cukorral és a vanília kivonattal felhabosítjuk. Hozzáöntjük az olajat, ezzel is eldolgozzuk. Hozzáadjuk a reszelt répát és a kandírozott apróra kockázott citromhéjat, majd a lisztet elkeverjük a kókusszal, fûszerekkel, a csipet sóval, a szódabikarbónával, és végül ezt is a tésztához öntjük. Csomómentesre keverjük, és sütõpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 40-45 perc alatt, de tûpróbáig sütjük.
Közben kikeverjük a tetejére krémet. A tejszínt kemény habbá verjük (félidõben hozzászórjuk a porcukrot), majd hozzáadjuk a mascarponét, és a citrom levét, de ezzel már csak addig keverjük, amíg össze nem áll egynemûvé a krém. A kihûlt tésztára rákanalazzuk, és elsimítjuk. Ha kedvünk van kidekoráljuk, ha nincs kedvünk, megesszük ?pucéran?. Én marcipánból készítettem rá pár répácskát, mert úgy ?szokás?.
Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok minden kedves Olvasómnak!!!
Gyertek Facebookra! ???-> HahoPihe Konyhája
Sütigolyók Hanna-napra, Húsvétra hangolva?
Angry Birds torta
Csokis, banános, túrós és torta is, mi az?
Anyák napi "torta"
Valamilyen okból kifolyólag a répatortát mindenki az Ünnepekhez köti. Így szokták a blogokat ellepni Karácsony, majd Húsvét elõtt ezek a receptek. Engem elkerült eddig ez a répatorta-láz, viszont most úgy alakult, hogy jó sok répám feledésbe merült. Ergo gondoltam becsatlakozok a répatortások táborába.De más ízekkel. A kiindulási pontom a Salátagyár Fitt mandulás répatortája volt. Azonban ez nem lett sem fitt, sem mandulás, és a tetejére se tejföl került. Répa azért van benne. Így már kissé a sajátomnak mondhatom. Bár délutánra készült, meg holnapra, de a kedvetekért megbontottam egy falatnyit, hogy tudjam, amit ajánlok jó e. Hát több, mint jó! Süssétek meg bármikor, ha felesleges répátok van, de még hétfõig is annyi, de annyi idõtök van elkészíteni, ugyanis a leghosszabb idõt a répa reszelése veszi el, ezt leszámítva az egész gyerekjáték!
Hozzávalók
2,5 dl-es bögre
1 bögre liszt
1/2 bögre (barna)cukor
3/4 bögre olaj
1/2 bögre kandírozott citromhéj
(lehet mazsola, vagy bármilyen más aszalt gyümölcs is)
1 + 1/2 bögre reszelt sárgarépa
(kb. 2-3) közepes szál
2 tojás
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk fahéj
1/2 tk szerecsendió
1 tk vanília kivonat/aroma
1/2 bögre kókuszreszelék
(vagy dió, mandula)
csipet só
Tetejére:
25 dkg mascarpone krémsajt
2-3 ek porcukor
1 dl tejszín
1/2 lédús citrom leve
A 2 tojást a cukorral és a vanília kivonattal felhabosítjuk. Hozzáöntjük az olajat, ezzel is eldolgozzuk. Hozzáadjuk a reszelt répát és a kandírozott apróra kockázott citromhéjat, majd a lisztet elkeverjük a kókusszal, fûszerekkel, a csipet sóval, a szódabikarbónával, és végül ezt is a tésztához öntjük. Csomómentesre keverjük, és sütõpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 40-45 perc alatt, de tûpróbáig sütjük.
Közben kikeverjük a tetejére krémet. A tejszínt kemény habbá verjük (félidõben hozzászórjuk a porcukrot), majd hozzáadjuk a mascarponét, és a citrom levét, de ezzel már csak addig keverjük, amíg össze nem áll egynemûvé a krém. A kihûlt tésztára rákanalazzuk, és elsimítjuk. Ha kedvünk van kidekoráljuk, ha nincs kedvünk, megesszük ?pucéran?. Én marcipánból készítettem rá pár répácskát, mert úgy ?szokás?.
Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok minden kedves Olvasómnak!!!
Gyertek Facebookra! ???-> HahoPihe Konyhája
Hasonló bejegyzések:
Sütigolyók Hanna-napra, Húsvétra hangolva?
Angry Birds torta
Csokis, banános, túrós és torta is, mi az?
Anyák napi "torta"