Répakence
sponsored links
A sárgarépa rengeteg finom ételünk alapeleme.Gondoljunk csak a finom levesekre,vadasra,de a répatorta is ide tartozik ami mennyei süti...
Nagyon szeretem a répát minden féle ételben.Gyerekkoromban emlékszem egyszer sárgarépa fõzelék volt.Na akkor nem ízlett.Azóta már itthon készítettem nyilván egész másképp és nagyon finom volt.Hamarosan újra elkészítem és hozom a recit,képet is.
Most fogadjátok szeretettel ezt az egyszerû reggelire,vacsira való kencét.Pillanatok alatt elkészül.Reggel is összedobható,hogy mire este fáradtan hazaérünk a család falatozhasson egy finom tea,kakaó,tej vagy bármilyen itóka mellé.Kis kifli karikákra kenve szerintem remek vendégváró elõétel is.
"A sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) nagyon fontos zöldségnövény, jelentõs vitaminforrás, régóta ismerjük és termesztjük. Elsõsorban levesek ízesítésére, hidegkonyhai, konzervipari készítmények, de bébiételek is készíthetõk belõle. A nálunk termesztett fajták 8 mg karotint (az A-vitamin elõvitaminja), valamint B1-, B2-, B6-, C-, és K-vitamint, de kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas, nátrium, almasav, citromsav, folsavat is ...