Répakeksz
sponsored links
Húsvétkor stílusos vendégváró lehet egy kis répakeksz az asztalon, de remek gasztroajándék is a nagyobbaknak. Az alapreceptet lehet turbózni különbözõ lisztekkel, fahéjjal, ötfûszer keverékkel, dióval, csokival vagy akár kéksajttal is. Nyuszidobozainkban itt és itt át is adhattok ajándékba 1-2 darabot! Jó készülõdést kívánunk nektek az ünnepekre!
Hozzávalók 22 darab kekszhez:
A kókuszzsírt olvasszuk meg picit, majd egy tálban keverjük el a cukorral és a sárgarépával. Egy másik tálban pedig a sütõport a zabpehellyel és a lisztekkel. Ezután keverjük össze a nedves és a száraz összetevõket. Egy sütõpapírral kibélelt tepsibe tegyünk evõkanálnyi adagokat egymástól távolabb, majd 10-15 percig süssük kb. 180 fokon.
Hozzávalók 22 darab kekszhez:
- 200 g reszelt sárgarépa
- 150 g cukor
- 150 g kókuszzsír
- 1 tk. sütõpor
- 50 g zabpehely
- 50 g kölesliszt
- 50 g grahamliszt
- 50 g búzaliszt
A kókuszzsírt olvasszuk meg picit, majd egy tálban keverjük el a cukorral és a sárgarépával. Egy másik tálban pedig a sütõport a zabpehellyel és a lisztekkel. Ezután keverjük össze a nedves és a száraz összetevõket. Egy sütõpapírral kibélelt tepsibe tegyünk evõkanálnyi adagokat egymástól távolabb, majd 10-15 percig süssük kb. 180 fokon.