Répakeksz

2014-04-16

sponsored links

Húsvétkor stílusos vendégváró lehet egy kis répakeksz az asztalon, de remek gasztroajándék is a nagyobbaknak. Az alapreceptet lehet turbózni különbözõ lisztekkel, fahéjjal, ötfûszer keverékkel, dióval, csokival vagy akár kéksajttal is. Nyuszidobozainkban itt és itt át is adhattok ajándékba 1-2 darabot! Jó készülõdést kívánunk nektek az ünnepekre!

Hozzávalók 22 darab kekszhez:

  • 200 g reszelt sárgarépa
  • 150 g cukor 
  • 150 g kókuszzsír
  • 1 tk. sütõpor
  • 50 g zabpehely
  • 50 g kölesliszt
  • 50 g grahamliszt
  • 50 g búzaliszt

A kókuszzsírt olvasszuk meg picit, majd egy tálban keverjük el a cukorral és a sárgarépával. Egy másik tálban pedig a sütõport a zabpehellyel és a lisztekkel. Ezután keverjük össze a nedves és a száraz összetevõket. Egy sütõpapírral kibélelt tepsibe tegyünk evõkanálnyi adagokat egymástól távolabb, majd 10-15 percig süssük kb. 180 fokon.



Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2014/04/re...

sponsored links

Keres?s