Répa-narancs torta csokimázzal
sponsored links
Hozzávalók:
- 1 kg bio sárgarépa
- 0.5 kg narancs húsa
- Glicin – ízlés szerint, vagy xukor0stevia
- 1 ek. gyömbérpor vagy egy kiadós ek. reszelt gyömbér
- 1 ek. fahéjpor
- 6 db tojás
- NoCarb gríz vagy liszt – kb. 5-6 ek., annyi, hogy a massza összeálljon. A NoCarb helyett használhatsz paleo lisztet – pl. kókuszliszt, mandulaliszt, banánliszt, gesztenyeliszt. A magam részérõl a majdnem nulla kalória miatt választottam a NoCarb terméket.
- 10 dkg kókuszzsír vagy vaj
- 3 ek. kakaó
Elkészítés:
- Reszeljük le a sárgarépát.
- A narancsot pucoljuk meg, majd apró darabokra vágjuk fel.
- Keverjük össze a répát és a narancsot.
- Szórjuk meg az édesítõvel és a fûszerekkel, és alaposan keverjük el.
- A keverés után nyomjuk át egy apró lyukú szitán a keletkezõ zöldség-gyümölcs levet.
- A 6 tojást üssük fel és hosszan tartó habveréssel sûrítsük be.
- A habos tojáshoz adjuk hozzá a NoCarb grízt vagy lisztet és óvatosan keverjük át.
- Ezután adjuk hozzá a narancsos sárgarépához és az így keletkezett masszát – bármilyen alakú – nagy méretû zsírpapírral kibélelt sütõedénybe egyengessük el.
- A már legalább 10 perce 180 fokon elõmelegített sütõbe tegyük be a tortát, melyet 160 fokon kb. 45 perc alatt tudunk készre sütni.
- A zsiradékból, kakaóból és edesítõbõl keverjünk ki egy mázt, amit a kihûlt süteményre hordjuk fel, majd egyengessük el.
- Opcionálisan elhagyhatjuk a csokoládét és helyette glicin porral, vagy xukor0stevia porxukorral is megszórhatjuk a torta tetejét.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!