Rémisztõ sárgaborsó fõzelék
sponsored links
,,Tök, tök, sárga tök,Halloween-re mit fõztök? Kígyót, békát, csontvázakat, Mindenféle bogarakat?"
Ha nincs még ötletetek,én hoztam nektek egy finom rémisztõ sárgaborsó fõzelék receptet.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók :
50 dkg sárgaborsó
1 db egész vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma finomra reszelve
1 csokor metélõ hagyma apróra vágva
1 db húsleves kocka
1 dl tejszín
1 lapos evõkanál étkezési keményítõ
ízlés szerint só, bors
Elkészítése :
A sárgaborsót feltesszük fõni annyi vízben, hogy jól ellepje.
Hozzáadjuk a húsleves kockát, sót, az egész megtisztított vöröshagymát, és puhára fõzzük.
Idõközben elfõtt vízet utána kell pótolni.
Amikor puhára fõtt a vízben a sárgaborsó , kivesszük a hagymát és egy botmixerrel összeturmixoljuk.
A tejszínben feloldjuk a keményítõt és adunk hozzá a pürés borsólébõl egy keveset, egyenletesen elkeverjük és hozzáadjuk a sárgaborsónkhoz.
Fûszerezzük sóval , borssal ízlés szerint.
Belekeverjük az apróra vágott metélõ hagymát és egyet forralunk rajta, vagyis besûrûsítjük.
Tálalás:
Fejenként fõzzünk meg egy darab tojást,majd pucoljuk meg és vágjuk hosszában ketté.
Ketchupba mártott fogpiszkálóval húzzunk rá piros csíkokat és tegyünk a közepébe egy félbevágott olivabogyót. A borsófõzeléket tálaljuk ki és tegyünk a közepébe a rémisztõ tojásokból.
Tipp. Ha Halloween napján fogyasztjuk akkor a ketchup helyett használjuk piros ételfestéket.
Az ételfesték egy kicsit megfesti a borsófõzeléket és a szánkat is.A gyerekek nagyon szeretik ha evés közben maguk is egy kissé rémisztõek.