Rémisztõ múmia piték
sponsored links
Idén várjátok ezekkel a rémesen finom múmiapitékkel a Halloweent és a váratlan vendégeket! Brrr…
A recept maga nagyon egyszerû, egy adag pite tészta kell hozzá és valamilyen piros gyümölcs, és egy kis türelem, hogy minden tekervény a helyére kerüljön. A végeredmény pedig garantálta rémisztõ lesz a sütés közben itt-ott kifolyt piros gyümölcslével! Ezért mindenképp piros gyümölcsöt javaslok hozzá tölteléknek (ribizli, málna, meggy), ami lehet fagyasztott is, de természetesen bármilyen gyümölccsel megtölthetitek.
Kezdõdhet a borzongás!:)
Hozzávalók
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 dkg zsír
- 3 dkg porcukor
- 0,5 dkg élesztõ
- 1 dl langyos tej
- 1 kk kristálycukor
- 1 kisebb méretû tojás
Töltelék:
- 15 dkg piros gyümölcs
- 1 tk. kukorica keményítõ
- 1 ek. cukor
Szemek:
- fehér fondant
- fekete ételfesték filc vagy olvasztott csoki
Elkészítés
- A kristálycukrot a langyos tejhez adjuk, és ebben felfuttatjuk az élesztõt.
- A lisztet összemorzsoljuk a cukorral a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojást, az élesztõt és összegyúrjuk.
- Folpackba csomagoljuk és egy órát hideg helyen pihentetjük.
- A töltelékhez a gyümölcsöt elkeverjük a cukorral és a keményítõvel (ha mirelit gyümölcsöt használunk, nem kell felolvasztani elõtte).
- A pihentetés után a tésztát 2/3 – 1/3 részre osztjuk, lisztezett deszkán elõször a nagyobb gombócot nyújtjuk ki, majd kb. 5×10 cm-es téglalapokat vágunk belõle.
- A lapokat egymás mellé sütõpapírral fektetjük, majd a téglalapok alsó részére halmozunk a gyümölcsbõl.
- A kisebb tésztagombócot is kinyújtjuk és vékony, kb. 0,5 cm széles csíkokra vágjuk.
- Becsomagoljuk a kis múmiákat: elõször a téglalap felsõ rövid oldalára teszünk egy tésztacsíkot, majd egy kicsivel lejebb ezzel párhuzamosan mégyegyet. Ezután kettõt jobbról, kettõt balról helyezünk a gyümölcsökre, végül alul is lezárjuk.
- A szélekre jól rányomkodjuk a csíkokat, majd a lelógó részeket levágjuk.
- 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek.
- Megvárjuk, míg teljesen kihûl, majd ráhelyezzük a fondantból gyúrt apró szemeket.