Régimódi zabpelyhes pite - No. 8
sponsored links
Nem terveztem, hogy a hétvégén pitét sütök, de mégis így lett. Nagyon de nagyon ettem volna valami zabpelyheset. De kicsit bonyolultabbat annál, minthogy egy kis joghurtba keverem. Bár úgy is nagyon szeretem. Nézelõdtem és a food.com -on találtam egy nagyon guszta, zabpelyhes pitét, ismerõs volt, így benéztem kedvenc pités oldalamra is hátha megtalálom. És igen. Szinte ugyanaz a két recept csak itt egy kicsivel több ott egy kicsivel kevesebb. Úgy gondoltam összerakom ami a legjobban tetszik belõlük és hajrá. Nagyon finom pite lett a végeredmény. egyre kell vigyázni nem szabad túlsütni! Akkor igazán finom amikor még langyos. A tetején a finom kókuszos, mogyorós, zabpelyhes rész, alul viszont még folyik egy kicsit a fahéjas szósz. Ez késõbb teljesen megszilárdul de úgy is nagyon finom. A Férjem amikor megkóstolta, azt mondta na akkor stip stop ez az egész az enyém. Azt hiszem nem is kell többet mondanom. Elég fahéjas ízû, Õ pedig nem is szeretni igazán a fahéjat, de az összhatás isteni. eredeti recept szerint pekán dióval kell megszórni de mivel nekem nincs így mogyoróval szórtam meg. Egyébként ha valaki ismer, pekán dió lelõhelyet, örülnék ha megosztaná velem, mert szívesen kipróbálnám. Azt tudom hogy elvileg az Ázsia bt.-ben lehet kapni de mikor én voltam eddig sosem volt. Elõre is köszönöm ha valaki tudna segíteni. :)
Régimódi zabpelyhes pite:
Tészta:
1 és 1/4 csésze liszt
1/2 tk só
12 dkg vaj ...