Rántottás Stefánia szelet krumplipürével, vegyes párolt zöldségekkel
sponsored links
Ez a szép színes Stefánia szelet ebédünk fénypontja volt.
Hozzávalók: 1 kg darált disznóhús, 2 szelet kenyér, 100 ml tej, 2 tojás, só, bors, fokhagymapor. Még: 5 tojás, só, bors, kevés olaj, 1 darab kápia paprika.
A kenyérbelet tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, a húshoz adjuk és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. 5 tojásból kevés olajon rántottát sütünk, kihûtjük.
A húst beolajozott alufóliára terítjük, rápakoljuk a rántottát, kirakjuk paprikaszeletekkel, sózzuk, borsozzuk, majd szép óvatosan feltekerjük.
Kalácstepsibe helyezzük, majd elõmelegített 180 fokos sütõbe sülni tesszük ( kb. 60 percre). Még mielõtt készre sülne, a fóliát eltávolítjuk és a húst kitakarva sütjük tovább, míg külseje szép piros, ropogós lesz.