Rántott zöldfûszeres sajt
sponsored links
Még karácsonyra kaptam Férjem anyukájától pár tasak panírmorzsát, hisz Õ is tudja, mennyire örülök a konyhai dolgoknak. Az egyik egy zöld fûszeres változat, amely tartalmát gazdagítja bazsalikom, majoránna, kakukkfû és oregánó. Most jött el a napja, hogy kipróbáljam. Rántott sajt készült belõle, mégpedig a közelgõ Bálint nap hangulatában. Mikor tegnap sütöttem a szalámis pizzát, már elõre gondoltam és kiszaggattam a szívecskéket a sajtból, a "hulladék" részt vékony csíkokra vágtam és a pizzára került feltétként. Természetesen felhasználhatjuk melegszendvics vagy sajtleves készítéséhez is. Trappista sajt volt itthon, ami nem a legjobb alapanyag rántani, de hála a dupla panírnak és a rövid sütési idõnek, nem folyt ki, de épp eléggé folyós lett belül, épp ahogy szeretjük. Hullámos sült krumpli kerül mellé köretnek. Egy kis tartár mártás is remek kiegészítõje lehet.
Hozzávalók 4 fõre:
- 35 dkg sajt
- 3 púpos ek liszt
- 2 közepes tojás
- 10 dkg zöld fûszeres panírmorzsa
- olaj a sütéshez
A sajtot kb. 5-7 mm vastag szeletekre vágjuk (ezért érdemes egy darabban megvásárolni) és egy közepes sütikinyomó formával kiszaggatni.
Három tálkát készítünk.
Az elsõbe kanalazzuk a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba szórjuk a fûszeres panírmorzsát.
A sajtokat elõször megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, ezután a morzsában és újra a tojásban és a morzsában.
Egy magasabb falú edénykében olajat forrósítunk, amiben közel 1-2 perc alatt világosra sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Még melegen tálaljuk.