Rántott vargánya kecskesajtos-gombás derelyével
sponsored links
Tésztafaló erdõlakó címû mûvem ez lenne a VKF 52.felhívására:
Diós- zabpelyhes bundás vargánya , köret Vargányás- kecskesajtos töltelékes krumplis derelye
Ez az én bajom mostanában: mindig megsajnálok valakit, akinél vásárolok.
Most éppen a piacon a gombáknál, hogy vigyem még el ezeket is, és persze hogy elhoztam, így legalább többfélét fõzök belõle.
Ez az egyszerû rántott gombának készülõ csak a krémlevese, és a rizottója, illetve a derelye után jutott eszembe.
De természetesen nem sima panírral készítettem, mert nekem muszáj valamit belecsempésznem!
Nagyon ízletes volt a mandula ill dióban hempergetett húsok panírja, ezért így készítettem el most is!
Hozzávalók:
3 nagy vargánya kalap, só, frissen õrölt bors, 2-3 tojás, liszt, zsemlemorzsa helyett: zabpehely, tört dió (olajon kisütöttem)
Derelye: 40 dkg fõtt krumpli, só, bors, 1 ...