Rántott töltött gomba
sponsored links
Halat szerettem volna ma enni, de sajna a halas hétfõn zárva van, ezért maradt a jól bevált zöldséges stand. Láttam sok mindent, de a gomba (mint ahogy mostanában egyre gyakrabban) keltette fel a fantáziámat.
Azonnal megjelent elõttem a rántott gomba majonézzel és már landolt is a szatyorba jó pár gombafej.
Hazafelé még elgondolkodtam azon, hogy nem csak egyszerûen rántani kéne, valami csavar ráférne, de úgy gondoltam, majd otthon kitalálom.
Így az ünnepek után, kicsit leharcolt a konyha, kamra készlet ezért kellett némi fantázia, és így született meg egy rém egyszerû, de annál finomabb töltött gomba. Amit, már csak azért, hogy az eredeti gondolatom nem vesszen kárba, ki is rántottam :)
A gombafejeket megtisztítottam, a szárukat pedig apró kockákra vágtam. Egészen kevés olíva olajon két gerezd felszeletelt fokhagymát megfuttattam, és rászórtam a feldarabolt gombaszárat. Egy kis só, bors és apróra vágott petrezselyem, majd pár perc, hogy szikkadjon és már kész is.
Kiszedtem a serpenyõbõl a gombát, a benne maradt olajhoz még egy keveset pótoltam és apró kockára vágott ...