Rántott spárga

2018-05-18

sponsored links

Spárga a nagy kedvenc, sajnos, csak nagyon behatárolt idõszakban élvezhetõ. Igyekszem ilyenkor minden elképzelhetõ formában elkészíteni, hiszen a lehetõségeknek, csak a fantázia szab határt.
Ezt a rántott formáját elõször a Fertõ tó körbekerekezésünk alkalmával ettem egy kis osztrák vendéglõben. Igaz, kissé munkás egyenként a panírozás, de mondhatom, megéri! Tartármártás, esetleg egy-két szelet jóféle sonka, ne maradjon el mellõle...
Hozzávalók 2-3 személyre:
25 dkg spárga

liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj ( a kisütéshez)
A spárgát megpucoljuk, a fás részeket levágjuk és enyhén sós vízben kb. 15 percig gyenge lángon puhára fõzzük (a fõzési idõ a spárga vastagságától függõen változhat).
Jeges vízben lehûtjük, alaposan lecsepegtetjük.
Megsózzuk és hagyományosan lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában egyenként bepanírozzuk.
Forró olajban aranysárgára kisütjük, konyhapapíron lecsepegtetjük és tartármártással kínáljuk.
Tartármártás:
1 tojás sárgája
1 dl olaj
1 kk mustár
1 kk citromlé

1 dl tejföl (joghurt)
2 kk porcukor
csipet bors
A tojás sárgáját, mustárt, citromlevet, sót kézi mixerrel alaposan kikeverjük, majd elõször cseppenként, késõbb, mikor már sûrûsödni kezd az egész, lehet az olajat nagyobb mennyiségben is hozzákeverni. Ezzel jó alaposan kikeverjük. Így kapjuk a majonézt.
Ehhez aztán hozzákeverjük a tejfölt, a porcukrot, csipet borst. Ízlés szerint ízesíthetjük még mustárral, citromlével.

Folytats a blogon ... https://notburga.blogspot.com/2018/05...

sponsored links

Keres?s