Rántott sertésláb, sertésmáj, csirkemellfilé, Cordon Bleu
sponsored links
Ma ebédre a szokásos módon, gyorsfõzõ fedõvel készült csirkeleves után
a címben is felsorolt sültek készültek (sütési sorrendben): rántott csirkemellfilé, sertésmáj, sertésláb és cordon bleu (utóbbi új olajban).
A csirkemellfilé közepeket sóztam, és kicsit kivertem. A körmöt is sóztam kicsit panírozás elõtt. A májat csak sütés után sóztam. Mindent szokásos módon paníroztam, lisztbe, kevés sóval elhabart tojásba és morzsába, utána forró olajban sütöttem meg. A köröm nagyon föcsögött sütés közben. (Tegnap még túl puha volt, nem mertem paprírtörlõlre szedni, hogy a kocsonyalé leitatódjék róla, attól féltem végképp ráragadna, mára meg bár a hús visszaszilárdult, de már ráalvadt a kocsonyalé is, attól fröcsögött az olaj).
A Cordon bleau-höz nagy csirkemell szeleteket vágtam, sóztam, jól kiklopfotam, két szelet sonkát fektettem rá, közé két vastagabb tömbben hagyott sajtot tettem (nem vékony szeletet), a húst kettéhajtottam, három hústûvel ...