rántott padlizsán sajttal
sponsored links
Ennek az ételnek az ötletét a TV Paprika egyik mûsorában láttam. Az eredeti recept tartalmazott még egy paradicsomos szószt is, némi bazsalikommal megvadítva.
Ezt a mozzanatot én most kihagytam, nekem így is tökéletesen megfelelt, a szószt salátával pótoltam.
Elkészítése : A padlizsánt felkarikázzuk, sózzuk, (ha találunk benne hibás részt, éles késsel vágjuk ki és akkor ilyen kis helyes lyukakat hozunk létre) majd a szokásos módon panírozzuk és megsütjük. Kerámia vagy jó minõségû teflon serpenyõben ez meglepõen kevés olajjal is szépen sikerül.
Még melegen két karika padlizsán közé tegyünk egy-egy szelet light mozzarella sajtot.
Megolvad és frankón összetapasztja a szendvicseinket.
A saláta: szívsaláta, édeskömény összedarabolva és hagyományos salátalébe forgatva.