Rántott mozzarellagolyók chilis joghurtmártással
sponsored links
Idejét sem tudom mikor sütöttem utoljára rántott sajtot. Nem mintha nem szeretnénk, csak a panírozását vállalná át tõlem valaki. De mivel ma nem vágytam sem túl idõigényes, sem nehéz ebédre, így a hûtõ felsõ polcán meglapuló mozzarellagolyócskák kerültek terítékre. Mivel a mozzarella ízre teljesen semleges, mondhatni ízetlen, így megfûszereztem kicsit a panírozásnál a tojást és még egy könnyed, enyhén csípõs mártogatóst is készítettem mellé. Vegyes salátával igazán élvezetes volt. A kisült golyócskákba színes kis mûanyag kardokat szúrtam, így nem csak hangulatos lett tõle a tál, de a mártogatási célokat is szolgálta.
Hozzávalók: 2 csomag mini mozzarellagolyó, 3/4 dl tejföl, 1 dl joghurt, 1 kk. cukor, kevés chiliszósz, petrezselyem, só, bors panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
sütéshez: olaj
Elkészítése:
A joghurtot összekeverem a tejföllel, sózom, borsozom, cukrozom, elkeverem benne a chiliszószt, megszórom ...