Rántott leves
sponsored links
A legjobb rántást napraforgóbél lisztbõl lehet készíteni! Teljesen olyan az ízvilága, mint a búzaliszté volt.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A 1,5 literes fazékban készítheted el a rántást is, tehát a fazék alján hevíts fel kb. egy lapos evõkanálnyi (2 dkg) sertészsírt, majd dobj rá 2 evõkanál napraforgóbél lisztet; folyamatosan keverve pirítsd, és vízzel való felöntés elõtt 2 dekagrammnyi õrölt paprikát, egy csipet õrölt borsot is dobj hozzá; Vigyázz, hogy nehogy leégjen, inkább egy percre húzd félre a rántást, mert hideg vizet kell a forró lisztre öntened!
- 1 liter hideg vízzel fokozatosan öntsd fel a rántást, és ízlés szerint sózd meg a lét, és dobjál bele legalább egy lapos evõkanállal köménymagot is
- A rántott levest meg is bolondíthatod pl. zúzott fokhagyma gerezdekkel
- Ha gazdagon akarod kínálni, akkor üthetsz a levesbe tojást is – pohárba üsd darabonként a tojást, és a forró lébe a pohárnyi 1-1 db tojást öntsd bele – ekkor fognak a tojások egyben maradni
- Kínálj a leveshez pl. ropogós paleos cipókat, melyeket fel is vághatod kockákra és a levesbe szórhatod tálaláskor