Rántott karfiol újra gondolva

2018-01-24

sponsored links


Korábbi posztban már említettem, hogy hosszú évek óta nem ettem rántott karfiolt. Nem szeretem az olajban sült dolgokat, nem szeretem, ha csicsog az olajtól valami, sõt még az olaj szagát sem bírom elviselni. 
Az olaj nélküli sütés már nem mai napi a konyhánkban, de egyre több tapasztalatot szerzek a sütés-fõzés során.
Eleinte a rántott húsok sütésénél nem voltam elégedett, mert olyan sápadtak voltak, de ma ez is megoldódott. 
Gondoltam egyet: mi lenne, ha a lisztkeverékbe egy parányi piros (házi) fûszerpaprikát tennék? - tettem! s a várt eredmény nem maradt el. 



Óriási karfiolfejet kaptam tegnap egyik multinál. Miután darabra és nem kilóra mérik, kiválasztottam a legnagyobb fejet. Hát ez akkora volt, hogy még két alkalommal biztos elég lesz, s megpróbálom kielégíteni a rántott karfiol utáni vágyamat! ????


A panír most is gluténmentes.
A karfiolt rózsáira szedtem. Az óriási rózsákat kettébe vágtam, besóztam és egy jó órát pihentettem, majd  gluténmentes rizslisztbe megforgattam, majd tojásban és következett a szintén gluténmentes panír.
Gluténmentes panír elkészítése: 

Rizsliszt, 3 db tojást felvertem, beletettem 2 evõkanál olajat, majd darált kukorica corn flakes-t (amibe egy negyed teáskanálnyi piros fûszer paprikát kevertem)  külön-külön egy mély tálba raktam, s ebbe forgattam meg a karfiolokat. 

Képtalálat a következõre: ?gluténmentes kukorica pehely?

A kukorica corn flakesbõl késes robottal összedaráltam egy jó adagot, ez lett a külsõ panír




A bepanírozott karfiolokat (és még 4 óriási gombát) a Klarstein VitAir Turbó olaj nélküli fritõzbe pakoltam. Alsó tálcát egy fújás Ez-Coat olajjal befújtam, s megpakoltam a karfiolokkal, és 2 gombával. A rácsot ráhelyeztem és azt is megpakoltam a többi karfiolokkal és + a másik 2 gombával. 
A bepanírozott karfiolokat és gombát szintén befújtam Ez-Coat olaj spray-vel. 
180 fokon 25 percig sütöttem. Nem fordítottam meg, de turbó fokozaton még 1 percig sütöttem.
A panírba  kevert csipetnyi fûszerpaprika megtette hatását. Nagyon szép pirosra sikerült a sütés. 



Köretnek Ellában fõztem rizst, amihez pár szem zöldborsót, s a nyáron eltett kockára vágott zöldségfélét (sárga és fehér répa) adtam, sóztam és rizs programon megfõztem. 


1 adagoló pohár rizs
215 g víz
mokkás kanál kacsazsír,
1 evõkanál zöldborsó
1 púpos evõkanál vegyes zöldségkocka



S hogy még finomabb legyen: egy kis házi készíésû édes-savanyú mártással is turbóztuk a köretet. 

Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2018/01/ranto...

sponsored links

Keres?s