Rántott karfiol paradicsom mártásban
sponsored links
Nos, legyünk õszinték, ezzel a képpel indulhatnék a legrondább étel pályázaton.:D Ilyen esetekben sokszor elmarad a feltöltés, mert ki a fene szereti mutogatni az elfuserált ételfotóit? Én biztosan nem, viszont, ha nem írom le, elfelejtem a receptet és azért meg kár lenne, mert ízre nagyon ott van a szeren. :)
Hozzávalók most csak 3 fõre: Egy kisebb karfiol, 1 doboz hámozott egész paradicsom, 1 ek olívaolaj, egy kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, oregánó, bazsalikom, porított fokhagyma, babérlevél, 1 bögre kuszkusz. A panírozáshoz tk liszt, 2 tojás, tk zsemlemorzsa, olajspray. A tetejére reszelt vagy szeletelt mozzarella.
Elkészítése: Elõször kezdjük a szósszal, mivel ennek egy órán keresztül kell fõnie. A hagymát, fokhagymát kezdjük el fonnyasztani olívaolajon, majd amikor már szép aranyszínûek lettek, öntsük rá a paradicsomokat. Törjük össze krumplinyomóval, és fûszerezzük a mártásunkat sóval, borssal, bazsalikommal és egy db babérlevéllel. Fõzzük lassú tûzön 1 órán keresztül. Közben a karfiolt szeleteljük fel merõlegesen, kb olyan formát kapunk mint ha egy agyvelõ szelet lenne. Tudom, morbid, de pont úgy néz ki.:) A liszthez adjunk sót és borsot, a morzsához pedig sót, borsot, porított fokhagymát és oregánót. Panírozzuk a szokásos módon és fektessük a szeleteket egy sütõpapírral bélelt tepsire. Elõtte olajspray-vel fújjuk be a papírt, majd a panírozott karfiolok tetejét is. Süssük 180 fokos sütõben 20 percig. Közben elkészült a szószunk is. Egy tûzálló tál aljára tegyük a szószt, arra rá a karfiolszeleteket és az egészet borítsuk be mozzarellával. Toljuk vissza a forró sütõbe, és a sajtot pirítsuk rá a tetejére. Nem kell ennyire mint az enyém, de én kicsit megfeledkeztem az egészrõl :D Szerencsére még nem égett meg, pont finom ropogós maradt a sajt. A kuszkuszt a szokásos módon készítsük el.
Hozzávalók most csak 3 fõre: Egy kisebb karfiol, 1 doboz hámozott egész paradicsom, 1 ek olívaolaj, egy kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, oregánó, bazsalikom, porított fokhagyma, babérlevél, 1 bögre kuszkusz. A panírozáshoz tk liszt, 2 tojás, tk zsemlemorzsa, olajspray. A tetejére reszelt vagy szeletelt mozzarella.
Elkészítése: Elõször kezdjük a szósszal, mivel ennek egy órán keresztül kell fõnie. A hagymát, fokhagymát kezdjük el fonnyasztani olívaolajon, majd amikor már szép aranyszínûek lettek, öntsük rá a paradicsomokat. Törjük össze krumplinyomóval, és fûszerezzük a mártásunkat sóval, borssal, bazsalikommal és egy db babérlevéllel. Fõzzük lassú tûzön 1 órán keresztül. Közben a karfiolt szeleteljük fel merõlegesen, kb olyan formát kapunk mint ha egy agyvelõ szelet lenne. Tudom, morbid, de pont úgy néz ki.:) A liszthez adjunk sót és borsot, a morzsához pedig sót, borsot, porított fokhagymát és oregánót. Panírozzuk a szokásos módon és fektessük a szeleteket egy sütõpapírral bélelt tepsire. Elõtte olajspray-vel fújjuk be a papírt, majd a panírozott karfiolok tetejét is. Süssük 180 fokos sütõben 20 percig. Közben elkészült a szószunk is. Egy tûzálló tál aljára tegyük a szószt, arra rá a karfiolszeleteket és az egészet borítsuk be mozzarellával. Toljuk vissza a forró sütõbe, és a sajtot pirítsuk rá a tetejére. Nem kell ennyire mint az enyém, de én kicsit megfeledkeztem az egészrõl :D Szerencsére még nem égett meg, pont finom ropogós maradt a sajt. A kuszkuszt a szokásos módon készítsük el.
Kicsit béna, de az enyém :)
Ezt a képet a netrõl hoztam, de ugye mennyivel mutatósabb így fotózva? :)