Rántott karfiol mártogatóssal
sponsored links
Mi keresnivalója egy ilyen egyszerû ételnek a blogon? :) Egyrészt a rántott karfiolt is el lehet rontani, másrészt most készült hozzá egy túrós-joghurtos mártogatós is, így már kicsit másabb, különlegesebb ez az egyébként nagyon egyszerûen elkészíthetõ étel. Friss, magvas péksüteménnyel, az éhesebbeknek sült burgonyával kínálhatjuk. :) Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej karfiol
- só
a panírozáshoz:
- finomliszt
- só, õrölt fehér bors, õrölt kömény
- tojás
- zsemlemorzsa
a sütéshez:
- olaj
a mártogatóshoz:
- 25 dkg túró
- 40 dkg görög joghurt
- 3-4 csemegeuborka
- 2 teáskanál kapribogyó
- 1 kis csokor kapor
- só, õrölt bors
- A karfiolt megtisztítottam, rózsáira szedtem, majd bõ, forró, sós vízben jó félpuhára fõztem, végül leszûrtem a rózsákat.
- A panírozáshoz a lisztet ízesítettem sóval, õrölt borssal és õrölt köménnyel, a másik tányérban enyhén felvert tojáshoz is adtam kevéske sót.
- A karfiolrózsákat a szokott módon elõször a fûszerezett lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgattam, és bõ, forró olajban szép pirosra sütöttem.
- Az olajból konyhai papírtörlõre szedtem, hagytam lecsepegni.
- A mártogatóshoz tálba morzsoltam a túrót, hozzáadtam a joghurtot, és botmixerrel néhány fordulattal összekevertem.
- Hozzáadtam az apróra vágott uborkát, kaprot és kapribogyót, ízesítettem kevés sóval és õrölt borssal, jól elkevertem.
- A rántott karfiolrózsákat a mártogatóssal és magvas kiflivel tálaltam.