Rántott karfiol
sponsored links
Bármilyen tehetséged van, használd azt: az erdõ is nagyon csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének benne, akik a legjobban tudnak énekelni.
(Henry van Dyke)
Ma vettem egy fej karfiolt, eszméletlenül olcsó most. És szeretem a rántott karfiolt. De csak a jól elkészítettet, mert el is lehet rontani ezt az egyszerû ételt is. Akkor finom, ha a bundája nagyon ropogós - hiszen maga a karfiol finom puha benne, lágy és krémes. Az ellentétek pediglen vonzzák egymást. :)
Mi-mennyit ne várjatok, csak azt tudom elmondani, hogyan csinálom.
A karfiolt elõfõzöm sós vízben, de nem túl puhára, hiszen a sülés közben még fog puhulni és ha túlfõzzük, be sem lehet panírozni, mert annyira lággyá tud válni hogy szétesik.
Tehát elõfõzöm, és aztán egy szûrõkanállal leszûröm, és egybõl jó hideg vizet folyatok rá addig, míg a karfiol teljesen ...