Rántott karfiol Duendétõl
sponsored links
Tegnap a nyári saláta mellé készült ám finom rántott karfiol is. Én általában hagyományosan készítem, bár ha sietek meg sem szoktam fõzni a karfiolt, csak megmosom, leszárítom, sózom, szokásos módon bepanírozom (liszt-tojás-zsemlemorzsa) és bõ, forró olajban, fedõ alatt sütöm, hogy a karfiol meg tudjon a gõzben puhulni. Így inzenzívebb karfiol íze marad és attól sem kell félni, hogy esetleg szétfõ. A napokban Duendénél nézelõdve rögtön megakadt a szemem a rántott karfiolon, annyira gusztusosan volt tálalva, apró fehér szezámmagok borították a ropogós bundát. Az keltette fel az éreklõdésemet, hogy a karfiol-falatkák tojás nélkül készültek, ami ugye nem elhanyagolható szempont a mostani tojásárakat tekintve. ITT elolvashatjátok a praktikát, illetve magát a receptet is. Mivel éppen volt egy szép nagy karfiolom itthon, nem tudtam megállni, hogy ki ne próbáljam ezt a változatot is. A felét ...