Rántott harcsa turbolyás-tormás krumplisalátával
sponsored links
Gondolom, nem mondok azzal újat, hogy Magyarország államformája a rántott hús. Mi magyarok mindent kirántunk, ami csak az utunkba kerül. Nálunk aránylag ritkán fordul elõ, konkrétan most volt elõször, hogy halat rántsak ki. Ennek ellenére azért be kell, hogy valljam, ízlett. :) A posztban egyébként nem is ez a fontos, hanem a köret. Jelentem, végre elkezdõdött a turbolyaszezon: az utóbbi napokban már többször is türelmetlenül ellenõriztem, a környékbeli akácos, bodzás ligetek aljnövényzetében csak most erõsödött meg annyira a turbolya, hogy szüretelni lehessen belõle. Az idei termés fejlõdését a késõi hidegek mellett valószínûleg a csapadékhiány is hátráltatja, de azért pár hétig biztosan lehet még szedni.
Hozzávalók (4-5 adag)- 1 kg nyúzott szürkeharcsa-filé
- só, bors
- 2 tojás
- zsemlemorzsa (kb. 3-4 zsemlébõl)
- liszt
- 400 ml napraforgóolaj ...