Rántott gévagomba medvehagymás, tormás, citromos karfiollal

2012-05-08

sponsored links



Kihagyhatatlan, ha gévagombához sikerül hozzájutni, a rántott gévagomba. Szerintem nincs hozzá hasonló, bármennyit be tudnék falni belõle.

A gombát szeletekre vágtam, tejbe áztattam egy-két órára, majd zabpehelylisztbe tojásba és szezámmagos, saját készítésû tönkölybúzás kenyérmorzsába forgattam. (Van, hogy nem olyan jól sikerülnek a saját kenyerek, vagy megmarad, ezekbõl megszárítva kitûnõ egészségesebb "zsemlemorzsa" lesz.) Olajban kisütöttem.

A körethez egy fél karfiolt rózsákra szedve megfõztem. A fõzõlevet ehhez nem használtam fel, hogy ne legyen domináns a karfiol íze (a lé hûtõbe téve pár napig még felhasználható pl. zöldségleveshez). Egy jó maréknyi (még friss, de konzerv is jó) medvehagymát apróra vágva, kevés olajon megpároltam, hozzákevertem a kis darabokra vágott, fõtt karfiolt. Kevés ...

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2012/05/rant...

sponsored links

Keres?s