Rántott csirkemell sült hasábzellerrel
sponsored links
Íme egy példa, hogyan válthatjuk ki az egészségtelen rántott hús-sült krumpli párost oly módon, hogy az ne tartalmazzon krumplit, lisztet, fölösleges olajat. Mégis ízében hasonlítson a hagyományoshoz, sõt, talán még finomabb is legyen :)
Nálunk az egész család nagyon szereti.
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 2 tojás
- 4 evõkanál kókuszzsír
- só, õrölt bors
- 1 nagy zellergumó
- 1 evõkanál kókuszzsír
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A zellert meghámozzuk, megmossuk, majd vékony hasábokra szeljük, mint a krumplit. Egy nagy tepsire terítjük, és sóval borssal, illetve olvasztott kókuszzsírral alaposan összeforgatjuk. 210 fokos sütõben kb 45 percig sütjük, amíg megpirul és ropogós lesz.
- Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sóval és borssal mindkét oldalát megszórjuk. Elõször zablisztbe, majd felvert tojásba, és végül ismét zablisztbe forgatjuk. Forró kókuszzsíron, egy serpenyõben szép aranyszínûre sütjük.
- A süt csirkemellet ropogós zellerhasábbal fogyasztjuk.
-->
Tipp: Készítsünk mellé friss zöldsalátát jégsalátából, lilahagymból, egy kevés olívaolajjal, meg citromlével ízesítve.