Rántott csirkemell földimandula panírban
sponsored links
A képen az AIP-os fûszerezésû kurkumás káposzta és a szintén AIP-os fûszerezésû sütõben sült sárgarépa feldarabolva látható!
HÉJTALANÍTOTT (KOPTATOTT) FÖLDI MANDULA PANÍR: | |
---|---|
Zsír | 25-30 gr. |
Ebbõl | |
Omega6 zsírsav | 11 ? 13% |
Olajsav | 70 ? 72% |
Energia | 400 ? 450 Kcal. |
Összes szénhidrát | 44 ? 46 gr. |
Nyers rosttartalom | 7 ? 10 gr. |
Összes cukor | 17 ? 18 gr. |
Fehérje | 5 ? 5,5 gr. |
Keményítõ | 24 ? 26 gr. |
Hozzávalók:
- Igény szerinti mennyiségû csirkemell – nálam 1.5 kg több napra 3 fõnek
- Só
- Fokhagyma por vagy préselt fokhagyma – ízlés szerint
- Földimandula tej – az áztatás elhagyható, enélkül is mûködik a panír, csak áztatva finomabb!
- Földimandula panír (AIP-nak megfelelõ gluténmentes!)
Elkészítés:
- A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, fokhagymával beszórjuk, bedörzsöljük és 2-3 órára földimandula tejbe áztatjuk. A csirkemelleket, ha nem áztatjuk, akkor is rá fog ragadni a panír!
- A fûszerrel telített hússzeleteket megforgatjuk a földimandula panírban és mindkét oldalát kerámia sütõlapon (nem fél liter olajban!!!) – megadva a módját mennyiségû – zsírban kisütjük. Kb. 5 perc az egyik és 5 perc a másik oldala.
- Több szeletet egyszerre kizsírozott tepsibe is rakhatunk a panírozás után – 15-15′-et szánva egyik és másik oldal sütéséhez.
- A panírozott szeleteket késõbbi felhasználásra mélyhûtõbe tehetjük, de a kisütött szeletek kiváló alternatívái lehetnek az általunk nem igazán kultivált, de néha hiányzó hideg feltéteknek.
Más rántani való húsok és zöldségek panírjának
is kiváló ez a termék! – kilopfolt sertéstartja, vékony pulykaszelet, gomba stb.