Rántott csirke nyári burgonya salátával
sponsored links
Ki nem szereti a házi rántott csirkét? Imádom! Manapság már nem olyan egyszerû a beszerzése, de megéri tenni érte, mert év és föld a különbség a bolti, és a házi baromfi között.
Igazán az 1 kg körüli, vagy alatti súlyú a tökéletes választás, ez egy kicsit nagyobb, így a sütési idõ kicsit elhúzódik, de ebédre így is meglesz!
Ezt a finom nyári salátát már új krumpliból készítem, habár tisztában vagyok vele, hogy petrezselymes burgonyával és tejfölös uborka salátával sokaknál nyerõbb lenne, ezért legközelebb úgy készítem.
A rántott csirkét viszont a hagyományos panírral készítem, semmi korszerûsítés.
Hozzávalók: 6 adaghoz
- 1 egész csirke
- 4 db tojás
- 20 dkg házi zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 1 ek só
- 2,5 dl sütõ olaj
Salátához:
- 1,5 kg burgonya
- 1 ek a burgonya fõzéshez ...