Rántott camembert
sponsored links
Egy egyszerûen elkészíthetõ klasszikus elõétel, amit leginkább áfonyával szokás kínálni. Kiváló elõétel, de akár "nasinként" is megállja a helyét. Ugyan áfonyával a legfinomabb, azonban én most a múltkor eltett szõlõlekvárom kíséretében tálaltam. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (2-3 fõre):
1 korong camembert sajt (esetemben 125 gr-os korong, de ennek igazából nincs jelentõsége)
1 tojás
pár kanál finomliszt és zsemlemorzsa
sütéshez: olaj
valamilyen ízlésünk szerinti lekvár
só
Elkészítése:
A sajtot 6 egyenlõ cikkre vágjuk egy éles késsel (ha nem korong alakú sajtot sikerült vásárolni, akkor 6 egyenlõ részre vágjuk), majd lisztbe, tojásba (amit megsóztunk) és zsemlemorzsába forgatjuk. A biztonság kedvéért, hogy teljesen befedje a bunda a sajtot és ne folyjon ki sütéskor, a zsemlemorzsából kiszedjük, majd újra a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk.
Közben olajat melegítünk és a panírozott sajtcikkeket bõ forró olajban pár perc alatt megsütjük.