Rántott báránymáj

2018-03-26

sponsored links

Nem mondok újdonságot: közeledik a húsvét. Nyuszik,  csibék, tojások árasztják el a boltokat, és nincs ezzel semmi baj. Csak azt sajnálom, hogy a bárányok szinte teljesen kimaradnak a kínálatból, pedig eredetileg fontos szimbólum volt, és közkedvelt húsvéti étel. Én is fõztem már tárkonyos báránylevest, sült bárányt rozmaringgal és egy másikat  fokhagymával, sõt egy játékot is hirdettem. Az volt a kérésem, hogy báránnyal készült ételeket készítsenek résztvevõk. Nagyszerû ételekkel neveztek. Itt olvasható az összefoglaló.
Az elmúlt években többször vettünk egy egész bárányt nagyon kedvezõ áron tenyésztõtõl, ez a báránymáj is akkor készült, csak lemaradt a blogról. Most pótolom. 
A májat szeletekre vágjuk, sós, fokhagymás tejben áztatjuk néhány órát, majd a szokott módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, és kisütjük. Talán a rizs nem egészen autentikus köret, de ez került mellé. 
Áldott ünnepi készülõdést kívánok!



Bibliás elmélkedés olvasható itt.


Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2018/03/rantot...

sponsored links

Keres?s