Rántott báránymáj
sponsored links
Nem mondok újdonságot: közeledik a húsvét. Nyuszik, csibék, tojások árasztják el a boltokat, és nincs ezzel semmi baj. Csak azt sajnálom, hogy a bárányok szinte teljesen kimaradnak a kínálatból, pedig eredetileg fontos szimbólum volt, és közkedvelt húsvéti étel. Én is fõztem már tárkonyos báránylevest, sült bárányt rozmaringgal és egy másikat fokhagymával, sõt egy játékot is hirdettem. Az volt a kérésem, hogy báránnyal készült ételeket készítsenek résztvevõk. Nagyszerû ételekkel neveztek. Itt olvasható az összefoglaló.
Az elmúlt években többször vettünk egy egész bárányt nagyon kedvezõ áron tenyésztõtõl, ez a báránymáj is akkor készült, csak lemaradt a blogról. Most pótolom.
A májat szeletekre vágjuk, sós, fokhagymás tejben áztatjuk néhány órát, majd a szokott módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, és kisütjük. Talán a rizs nem egészen autentikus köret, de ez került mellé.
Áldott ünnepi készülõdést kívánok!
Bibliás elmélkedés olvasható itt.