Rántott báránykaraj
sponsored links
A bárány, mivel kisméretû testû állat, ezért csak a 20-25 kg-nál nagyobb példányoknak a karaját érdemes kicsontolni, az ennél kisebb bárány karaját a bordacsonttal együtt árusítják. A hús zsenge és puha, sütés után is omlós marad, ha vigyázunk, hogy ne szárítsuk ki, ezért föltétlen közepes tûznél és kevés ideig kell sütni.
Hozzávalók 4 személyre: 1 bárárnykaraj, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, bors, olaj.
Elkészítése:
1. A kicsontolt báránykarajt hideg víz alatt leöblítjük, szárazra töröljük.
2. Éles késsel a vékony hártyát óvatosan levágjuk.
3. A karajt 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, sóval és borssal fûszerezzük.
4. A szeleteket egyenként lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk.
5. Közepesen forró olajban kisütjük.
6. Papírszalvétán lecsöpögtetjük, majd tojásos krumplisalátával tálaljuk.