Rákóczi túrós sült fagylalt
sponsored links
Kata "Klasszikusok új ruhája" SAD fordulójáraa Rákóczi túrós lepény, fagyira átírt változatát készítettem. Az ízeket sikerült jó arányban eltalálnom, teljesen hozta ezt az örök klasszikust, noha kissé elkanyarodtam az eredeti recepttõl.
A süteményrõl bizonyára sokan tudjátok, hogy nevét nem II. Rákóczi Ferencrõl kapta, hanem alkotójáról Rákóczi János szakácsmesterrõl. A sütemény receptjét elõször a Magyar Szakács címû lapban közölték 1937-ben. Az 1958-as brüsszeli világkiállításon került bemutatásra, ahol óriási sikerrel szerepelt. A Dobos- torta, a Zserbó mellett még ma is az egyik leghíresebb magyar sütemény.
Hozzávalók a túrófagylalthoz:
- 40 dkg túró
- 2 dl tejszín
- 15 dkg tejföl
- 1/2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg Xukor
Piskótához:
- 3 tojás
- 6 dkg liszt
- 4 dkg étkezési keményítõ ...