Rákóczi túrós pohárkrém
sponsored links
Soha de soha nem raktam még ilyen gyorsan össze desszertet.... jó, de a crumble-t...na mindegy :)
A morzsa 2-3 nappal elõbb is elkészíthetõ...
Hozzávalók:
4 pohárhoz
Morzsa:
50 g liszt
25 g vaj
25 g cukor
csipet só
Túrós krém:
500 g túró
2-3 ek tejföl
2 ek porcukor
1/2 citrom leve
baracklekvár
A morzsához a lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral majd a vajjal összemorzsoljuk.
A tésztamorzsát egy sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
A túrós krém hozzávalóit elkeverjük.
Fogunk 4 poharat / befõttes üveget / kapcsos üveget, aljukba lekvárt teszünk, erre jön a túrós krém.
1 óráig hûtõben pihentetjük.
Tálaláskor a tetejére morzsát szórunk.