Rákóczi túrós palacsintatorta
sponsored links
Varázsoljuk újjá régi jól ismert süteményeinket.
Természetesen a hagyományos Rákóczi túrós az alap,de kimondta hogy nem csinálhatunk belõle tortát , vagy esetleg palacsintatortát!
Ma én úgy döntöttem kipróbálom palacsintatortaként,amivel igen nagy sikert arattam.
Szeretnétek ti is kipróbálni íme a recept:
Hozzávalók a palacsintához:
40 dkg liszt
4 db tojás
6 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
2 dl olaj
Elkészítése:
Habverõvel csomó mentesre keverjük össze a hozzávalókat ,és süssük ki a palacsintákat.
A palacsintasütõt nem olajozzuk, mert a tésztában van elég olaj és nem fog leragadni!
Túrótöltelék hozzávalói :
1 kg túró
4 evõkanál búzadara
2 db egész tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit, kimérjük egy tálba és alaposan összekeverjük.
Tojáshab hozzávalói :
5 db tojásfehérje
30 dkg cukor
kevés víz
Elkészítése:
20 deka cukrot kimérünk egy kis lábasba és éppen csak annyi vízzel öntjük fel ami a cukrot épp ellepi. Feltesszük fõni de nem keverjük meg, így fõzzük jó sûrûre. Akkor jó ha már forr és gyöngyözõdig a teteje.Közben a maradék cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük, és kis adagokban hozzákeverjük a forró cukorszirupot, amivel együtt is tovább verjük.
Akkor jó a hab, ha fejjel lefelé fordítjuk az edényt és olyan kemény a habunk, hogy nem esik ki belõle.
Akkor jó a hab, ha fejjel lefelé fordítjuk az edényt és olyan kemény a habunk, hogy nem esik ki belõle.
A Rákoczi túrós palacsintatorta össze állítása:
Elsõ lépésben készítsük el a palacsintákat a fenti leírás szerint.Összesen 24 darab palacsintára lesz szükségünk
Második lépésben készítsük el a túrótölteléket.
Tegyünk egy palacsintát egy lapos tortaalátétre.
Kenjük meg baracklekvárral.
Fedjük be a második palacsintával.
Kenjük el egy keveset a túrótöltelékbõl a felületén.
Fedjük be a harmadik palacsintával.
Újból kenjük be baracklekvárral és mind addig folytassuk ezt a töltési módszert amíg el nem fogynak a palacsinták.
Az elkészített tojáshabot, töltsük be egy csillagcsöves habzsákba.
A torta tetejére szorosan egymás mellé kisebb nagyobb rózsákat nyomunk amíg teljesen be nem fedi a tetejét. 80 fokos sütõbe rakjuk, és kb. 10 percig szárítjuk. A tortánkon a hab barnulni kezd akkor vegyük ki. Mind ezt a mûveletet elvégezhetjük egy cukrász fáklyával és akkor kihagyható a sütési folyamat. Kihûlés után vízbe mártott késsel szeletelhetjük.