Rákos finomságok

2011-11-24

sponsored links


Kettõ nagyon egyszerû és nagyon finom halas-rákos vacsorát kutyultam a napokban. Az elsõnél a rákot (királyrák-king prawns) frissen vettem, nem fagyasztva. Kevés olívaolajon mogyoróhagymát pirítottam, csiliport szórtam hozzá és 20 dkg bébi paradicsomot. A rákokat is gyorsan rádobtam és 8-10 perc alatt megfõztem. Közben linguine tésztát fõztem ki, a megfõtt tészta fõzõlevébõl egy keveset meghagytam és créme fraiche-vel kevertem össze, majd a tésztához kevertem. Frissen reszeltem bele fokhagymát és egy csomag rukkolát adtam hozzá, majd a tetejére a rákos-csilis paradicsomot.

A másik egy halas curry lett. Kevés olívaolajon megfonnyasztottam egy vöröshagymát, 2 gerezd áttört fokhagymát és frissen reszelt gyömbért (kb. 2 cm-es hosszúságú darabot). 5-7 perc után tört csilit és 2 evõkanál curry pasztát adtam ...

Folytats a blogon ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2011/11...

sponsored links

Keres?s