Rákok és kalandok
sponsored links
avagy útmutató a rákok, kagylók, halak helyes elfogyasztásához
Talán sokan emlékszenek még a Micsoda nõ címû filmre, ahol Julia Robertsnek egy üzleti azaz formális étkezés alkalmával csigát kellett elfogyasztani és az étek az asztalon átrepülve a szomszédos asztalnál ülõ hölgy ruhakivágásában végezte?
De nehogy azt gondoljuk, hogy csak a csiga megevéséhez használatos csigafogó helyes használatához szükséges gyorstalpaló tanfolyamot végeznünk mert a garnélarák (gambaretto), az apró rákok (mazzancolla), a homár, a kagyló (cozze, vongole, conchigila) szintén nagy kihívás elé tud bennünket állítani, pláne ha formális alkalomról van szó, ahol a kezek, ujjak használatát minden esetben kötelezõérvénnyel el kell kerülnünk. A halak és rákfélék fogyasztására vonatkozó etikett elõírások szerint ezeket az ételféleségeket nem lehet a normál hús felvágására használt késsel és villával fogyasztani, hanem csak speciális evõeszközökkel, melyek a ...