Rákoczi túrós
sponsored links
Anyum szokta készíteni, sokáig nem is szerettem de aztán ez teljesen megváltozott!
Mára nagy kedvencem lett, bár bevallom Én a tetejérõl a habot leszedegetem, mert ami alatta van jobban bejön, sõt még a tésztája is isteni magában, így van, hogy rétegekre bontom.
Nem túl "nagylányos", ahogy eszem de Istenem, ez van :D
Sajnos nem az a kimondottan konyhapénz kímélõ desszert :P
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
40 dkg margarin
4 tojássárgája
reszelt citromhéj
Töltelék:
80 dkg túró
4 tojássárgája
reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg porcukor
5 dkg mazsola
Tojáshab:
8 tojásfehérje
40 dkg kristálycukor
25 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához a margarint és a lisztet összedolgozzuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Lehetõség szerint gyorsan dolgozzunk vele.
Fél órát pihentetjük a frizsiderben, majd fél cm vastagra kinyújtjuk.
kb. 180 C°-on félig megsütjük, majd megkenjük a lekvárral.
A krém hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen a tésztára terítjük,
és 160 C°-on 15 percig sütjük.
A keményre vert tojáshabot eloszlatjuk rajta,
vagy nyomóz zsákkal mintázva tesszük a krém tetejére.
Ezután a sütõbe visszatéve kiszárítjuk.
Kissé megpiríthatjuk, persze nem túlzottan. :)