Rákfarok salátával (paleo)
sponsored links
Amikor gyorsan kell valami finomat letenni az asztalra, jól jöhet ez a recept. Gyakorlatilag itt is használhattam volna bármelyik balzsamecetet a Tokaji téli válogatásból, vagy akár az õszibõl is, de nekem most a körtés levendulásra (az õszi válogatásban is benne van) esett a választásom. Én csak simán használtam a balzsamecetet, de nagyon finom, ha 1:1 arányban mézzel keverjük.
Hozzávalók:
1 kg tisztított rákfarok
2-3 evõkanál kókuszolaj
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
só
a salátához:
jégsaláta
rukkola
madárbegy saláta
gránátalma
Az összezúzott fokhagymát a kókuszolajban addig pirítjuk, a petrezselyemmel együtt, amíg annak színanyagai ki nem oldódnak. Rádobjuk a rákokat, sózzuk, alaposan átforgatjuk végül pár perc alatt készre sütjük. A saláta hozzávalót tetszés szerint daraboljuk. Összeforgatjuk a (a mézzel elkevert) balzsamecettel , majd a rákok mellé kínáljuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!