Rák kaporral gesztenyével és zöldborssal
sponsored links
Megint úgy hozta a sors, hogy kísérletezéshez volt kedvem. Mi baj lehet alapon fura dolgok jutottak eszembe. Tudja a fene, hogy fura-e, de nekem az mivel még nem láttam ilyet máshol. Az alap instrukciót persze megkaptam: együnk rákot. Rendben, milyet szeretnél? - megkérdezem, ahogy egy jó családban azt tenni illik. Borítékolható a válasz. Sára felnéz a laptopjából, közli, hogy mindegy, majd folytatja, ahol abbahagyta és ezzel a téma lezárva. Neki, nekem meg csak most kezdõdik.
Addig semmi extra, hogy alapként egy vietnámi kagylólevest vettem. Egy vietnámi lány adta a recept ötletet. A kagylókat úgy készítik el, hogy vöröshagymát pirítanak, majd paradicsomot adnak hozzá cikkelyekben és felöntik vízzel, vagy alaplével, vágott kaprot, borsot, halszószt és cukrot tesznek hozzá. Amint a kagylók kinyíltak kész a finom leves.
Pont ezt tettem a rákkal annyi plusszal, hogy az imádott, és épp otthon levõ friss zöldborsból tettem bele. A kagyló levest be kell forralni, mert nem kell sok szószhoz. Elég, ha körbevonja az ételt. Ez már önmagában finom, hú, de még ...