Rácsos linzer szilvával

2014-07-09

sponsored links

Mivel haspók vagyok, kétszer is kóstolok a 17. Blogkóstolón, amirõl itt már mindent leírtam.
A fényképezõgép nem ússza meg a szervizelést, de legalább elõtte kiküszködtem ezeket a képeket.

Mindössze annyiben más a sütemény, mint a Szilué, hogy éppen érik a kertben a szilva, ezért abból készült, és kompótlé helyett elturmixolt szilvával készült a puding.

Hozzávalók:

A linzerhez:
  • 20 dkg liszt (fele teljeskiõrlésû tönkölyt, fele fehérlisztet használtam)
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • kevés õrölt vanília
  • 0,5 dl víz
A töltelék:
  • kb. 1 kg szilva, de nem mértük meg
  • 3 evõkanál kukoricakeményítõ
  • 1 evõkanál kókuszcukor + 3 evõkanál kókuszcukor (bármilyen cukor)
  • 1 kiskanál kínai ötfûszer (lehet helyette mézeskalács, vagy csak fahéj, bármi, amit szeretünk a szilva ízéhez)
  • fél citrom lereszelt héja
  • 1 kiskanál rumaroma
  • kb. 1 dl tej
  • kb. 1 dl víz
  • 1 maréknyi durvára vagdalt dió

A linzer hozzávalóit gyorsan összegyúrtam úgy, hogy a vizet óvatosan adagoltam hozzá, becsomagoltam és "alaposan" lehûtöttem (az 1 óra helyett 2 napig állt a hûtõszekrényben).

A szilvából egy maréknyit elturmixoltam, fele tej, fele víz keverékével 3,5-4 dl-re kiegészítettem. A szilva, a + 3 evõkanál kókuszcukor és dió kivételével a többi hozzávalóval homogénra kevertem, majd 3 percre betettem a mikróba. Azután kevertem rajta egyet, és félretettem hûlni.

A tésztát kivettem a hûtõbõl, az egyharmadát félretettem, a többit kinyújtottam, egy 25X25 cm-es formába volt elég úgy, hogy lett pereme is.

170 fokon 8 percig elõsütöttem.

A tészta elõsütési ideje alatt a szilvákat elnegyedeltem.

A kissé meghûlt pudingot rákentem az elõsütött tésztára, kiraktam a szilvacikkekkel, megszórtam a dióval és a kókuszcukorral, és lustaasszony lévén nem csionáltam szép csíkokat a rácshoz, hanem "kukacokat" sodortam, és azzal rácsoztam be.

10 percig sütöttem 200 fokon, amire jó ropogós lett a széle.

Nem túlzok, ha azt mondom, életem egyik legfinomabb süteménye lett.















Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s