Rácsos linzer szilvával
sponsored links
Mivel haspók vagyok, kétszer is kóstolok a 17. Blogkóstolón, amirõl itt már mindent leírtam.
A fényképezõgép nem ússza meg a szervizelést, de legalább elõtte kiküszködtem ezeket a képeket.
A fényképezõgép nem ússza meg a szervizelést, de legalább elõtte kiküszködtem ezeket a képeket.
Hozzávalók:
A linzerhez:
- 20 dkg liszt (fele teljeskiõrlésû tönkölyt, fele fehérlisztet használtam)
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- kevés õrölt vanília
- 0,5 dl víz
- kb. 1 kg szilva, de nem mértük meg
- 3 evõkanál kukoricakeményítõ
- 1 evõkanál kókuszcukor + 3 evõkanál kókuszcukor (bármilyen cukor)
- 1 kiskanál kínai ötfûszer (lehet helyette mézeskalács, vagy csak fahéj, bármi, amit szeretünk a szilva ízéhez)
- fél citrom lereszelt héja
- 1 kiskanál rumaroma
- kb. 1 dl tej
- kb. 1 dl víz
- 1 maréknyi durvára vagdalt dió
A linzer hozzávalóit gyorsan összegyúrtam úgy, hogy a vizet óvatosan adagoltam hozzá, becsomagoltam és "alaposan" lehûtöttem (az 1 óra helyett 2 napig állt a hûtõszekrényben).
A szilvából egy maréknyit elturmixoltam, fele tej, fele víz keverékével 3,5-4 dl-re kiegészítettem. A szilva, a + 3 evõkanál kókuszcukor és dió kivételével a többi hozzávalóval homogénra kevertem, majd 3 percre betettem a mikróba. Azután kevertem rajta egyet, és félretettem hûlni.
A tésztát kivettem a hûtõbõl, az egyharmadát félretettem, a többit kinyújtottam, egy 25X25 cm-es formába volt elég úgy, hogy lett pereme is.
170 fokon 8 percig elõsütöttem.
A tészta elõsütési ideje alatt a szilvákat elnegyedeltem.
A kissé meghûlt pudingot rákentem az elõsütött tésztára, kiraktam a szilvacikkekkel, megszórtam a dióval és a kókuszcukorral, és lustaasszony lévén nem csionáltam szép csíkokat a rácshoz, hanem "kukacokat" sodortam, és azzal rácsoztam be.
10 percig sütöttem 200 fokon, amire jó ropogós lett a széle.
10 percig sütöttem 200 fokon, amire jó ropogós lett a széle.
Nem túlzok, ha azt mondom, életem egyik legfinomabb süteménye lett.