Rácsos linzer
sponsored links
A klasszikus sütemények palettájáról újabb finom falat: rácsos linzer. A szaftos-rostos, házi baracklekvár, a tészta citromos-diós-mézeskalács fûszeres íze gyerekkori emlékeket idéz. Ezért sütöm meg újra és újra, s végre a blogba is felteszem. Íme:
Rácsos linzer |
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1 biocitrom reszelt héja
1 evõkanál mézeskalács fûszer
1 csomag sütõpor
1 tojás
1-2 evõkanál zsíros tejföl
10 dkg darált mandula/dió
A tetejére:
házi baracklekvár
1 tojás
A sütõt elõmelegítem 180 fokra. Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazok-kilisztezek.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, utána 30 percig hûtõben pihentetem.
A 2/3 részét tepsibe nyomkodom, majd vastagon megkenem baracklekvárral. A maradék 1/3 adag tésztából rácsokat sodrok, és a lekváros rétegre rakom. Felvert tojással megkenem a rácsokat, hogy szép aranyszínûre süljenek majd.
180 fokon, 25-30 percig sütöm.