Rácsos linzer.
sponsored links
Napok óta keresgélek a süteményreceptjeim között, és nem tudtam eldönteni melyik is legyen a szerencsés kiválasztott. Elõször valami nagyon krémes, nagyon habos süteményre gondoltam. Aztán valami egyszerû és kiadós süteményen gondolkodtam, melyet egy leves után, második fogásként is feltálalhatok. Ekkor eszembe jutott, hogy régen milyen sokszor sütöttem rácsos linzert, Horváth Ilona remek receptjét követve. Gyorsan elõ is vettem ezt a szinte salátára hasonlító szakácskönyvet, majd fellapoztam a receptnél, és már kezdtem is összeszedni a hozzávalókat. Ez a recept nagyon egyszerû, ám sütés után egy nagyon finom süteményt kapunk. Készíthetjük olcsóbb változatban, akkor csak a tésztájába kerül dió, majd lekvárral megkenve, berácsozva, kerül be a sütõbe. Mivel nálunk két nagy diófa is található, melyek bõséges termése egész évre ellát dióval, így én nem csak a tésztába tettem darált diót, de a lekváros réteg tetejét is bõségesen megszórtam. Mondhatom igen nagy sikere volt a süteménynek, melynek a tésztája rendkívül omlós, a gazdag töltelék pedig a sok lekvárnak és diónak köszönhetõen, finom szaftos volt. Mindenkinek bátran merem ajánlani akár egy finom leves mellé, második fogásnak, vagy éppen egy délután elfogyasztott tea, esetleg kávé mellé.
Hozzávalók 22 x 32 cm-es tepsihez: ...