Rácsos almás kosárkák
sponsored links
Általában a saját ötleteimet valósítom meg a konyhában, de néha meglátok egy szimpatikus receptet és tudom, ki kell próbálnom. Most is így volt ezzel az almás finomsággal, amit a receptneked.hu (korábban Olcsóreceptek.hu) oldalon fedeztem fel. Már több finomságot is kapott a család az említett portálról készítve. Ilyen volt példáiul a Kijevi csirkegolyó, Az András napi krémes, vagy a Gesztenyés-kekszes sütemény.
Ez az almás sütemény nagyon egyszerû, mégis mutatós desszert.
A tésztával, annak ellenére, hogy picit lágy, remek dolgozni. A kész kosárka rendkívül puha, omlós, ízletes. A leírás részletes, pontos. Egy dolgot hiányoltam a receptbõl, hogy a kosárkákat szerintem érdemes kevés vajjal kikenni és liszttel megszórni, mielõtt bele kerül a tészta, hogy biztosan könnyen ki lehessen borítani a formából. A sütési idõ nálam fél óra lett, de ez természetesen sütõfüggõ. Mivel tudtam, hogy az alma kicsavarása nálam sohasem tökéletes, ezért még használtam egy kevés búzadarát az alma alá, hogy ...