Rácsos almatorta
sponsored links
Gondolnánk mi új lehet egy rácsos almatortában. A fûszerek adják meg a különlegességét. Nevezetesen a vanília, kardamom, és a friss gyömbér. Most gondolatban képzeljük el a sütõböl kiáradó illatokat, és aztán, azt , hogy milyen lehet az elsõ falat a tortából, az omlós tészta vajassága és az alma frissesége együtt. Aki olvassa már indul is megsütni igaz be kell szerezni hozzá a kardamomot, és a friss gyömbért (már ha eddig nem használtunk) de aztán megismerkedve velük, teázásaink, a sütés-fõzés, és életünk fontos részévé válhatnak. A kardamom áldásos tulajdonságairól és felhasználási módjairól ebben a korábbi írásomban lehet olvasni.
Másik különlegessége ennek AZ ALMATORTÁNAK a még másnap is ropogós vajas tészta, (tudom a legtöbb helyen a torta már nem éri meg a másnapot, hiszen annyian ülik körül az asztalt, hogy elfogy még azon frissiben, viszont mindez vonatkozik arra is, hogy nyugodtan már elõzõ nap is megsüthetjük.) Ahhoz hogy a tészta ropogós legyen, jéghideg hozzávalókkal kell dolgozni, tehát mindent lehûtünk, akár a mélyhûtõben, és robotgéppel dolgozunk, vagy csak szinte az ujjaink hegyével, nagyon gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát. Az eredmény megéri ezt a kis odafigyelést!
Egy 24 cm-es tortaformához:
350g liszt
20g finomítatlan bio nádcukor
egy vaníliarúd belseje ...